Je kent Rob van Daal vast als de gezellige Brabantse volkszanger. Zijn grootste hit ‘Ik ga leven’ doet het nog steeds altijd goed op feestjes. De feestjes en partijtjes waar hij normaal gesproken altijd aanwezig was op het podium, verdwenen in 2020 echter als sneeuw voor de zon door COVID-19. Dat deed hem even enorm veel pijn in z’n hart. Het entertainen van mensen zit namelijk in zijn bloed. De gezelligheid en bruisende energie op de Hollandse avonden geven hem erg veel energie en levenslust.

Carrièreswitch: van zanger naar kunstenaar

De sprankelende volkszanger liet zich door deze flinke tegenslag alleen niet uit het veld slaan. Hij gooide zijn leven om en richtte zich op het schilderdoek. Al zingend brengt hij de felle kleuren aan op het doek. Nadenken over het eindresultaat doet hij niet, de schilderijen komen recht uit hart van de gepassioneerde volkszanger. Rob van Daal gaat dan ook initiatief te werk en gooit zijn emoties eruit op het doek. Dit resulteert in mooie kleurrijke en abstracte werken.

Het gaat Van Daal er niet om dat hij veel verdient aan zijn schilderkunsten. Zijn rijkdom krijgt hij terug in de vorm van complimenten uit diverse hoeken. Op 2 juni werden de kunstwerken van de zanger zelfs tentoongesteld bij een expositie in Breda. Hierna volgde op 20 juni ook nog een tentoonstelling in de ‘Never Give Up Gallery’ in Knokke-Heist (België). Prachtig om te zien!

Zanger naar kunstenaar

Bekijk zijn collectie

Eigenzinnige schilderstijl van Rob van Daal

Van zanger naar kunstenaar. Rob van Daal heeft zichzelf de kunst van het schilderen zich toegeëigend toen het werk in de muziekbranche stilviel. Hij maakt zijn schilderijen met olieverf op linnen doeken. Als een schilderwerk is afgerond breng hij transparante lagen tempera op het canvas aan. Van Daal houdt enorm van het experimenteren met kleur en organische vormen. De kunstenaar omschrijft zijn geheel eigen stijl als ‘VanDaalistische’ schilderkunst.

Geïnteresseerd in een echte ‘Van Daal’?

Rob probeert zich als kunstenaar continue te ontwikkelen. Naast zijn al opgebouwde collectie aan kunstwerken maakt Van Daal ook graag kunst op maat. Hij vindt het inspirerend om te zien waar het werk komt te hangen, zodat het kunstwerk past bij de persoonlijkheid van de eigenaar of woning. Rob van Daal laat zijn pencelen dansen op het doek om zo iets unieks te creëren. Bij aankoop van een schilderwerk ontvang je altijd een door hem persoonlijk ondertekend certificaat van echtheid.

Bespreek de mogelijkheden