Passie en pure emotie

Mijn schilderijen van Van Daal presenteren een doek, gevuld met rijke passie en pure emotie. Terugkerende elementen in mijn werk zijn vooral kleuren maar op hetzelfde moment waarborgen ze een gevoel van kinderlijk avontuur, nieuwsgierigheid en onderzoek. Mijn stijl heb ik omschreven als VanDaalistische schilderkunst. een geheel eigen stijl zoals bij mijn werk ook zichtbaar is.

Als een werk afgerond is breng ik transparante lagen tempera op het canvas aan. De combinatie van deze laagvorming en het gebruik van olieverf creëert een diepte in het kunstwerk met als effect dat het als het ware lijkt of je het kunstwerk echt kunt betreden.

Rob van Daal is een Nederlands kunstenaar, geboren en getogen als echte Brabander. Als kind altijd met zijn handen in de olieverf. Door zijn carrière als zanger en entertainer/gastheer en gebrek aan tijd is deze passie nooit tot uitvoering gebracht. Sinds maart 2020 heeft hij zich hier volledig in gestort.

Rob is autodidact. Zijn schilderijen zijn olieverf op linnen, deze kenmerken zich door organische vormen en een vlotte streek. Zijn doeken getuigen van een variëteit aan technieken en hij houdt ervan te experimenteren met kleuren en composities. Abstract, expressief met iets figuratief.